Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Rusland investeert 90 miljoen in project ExoMars

De komende jaren zal Rusland ongeveer 90 miljoen euro investeren in het Europees-Russische project ExoMars. Afgelopen maandag is dit gemeld door het Russische persbureau Interfax. Het grootste deel van de investering staat gepland voor 2019 en 2020.

ExoMars

ExoMars is een missie in het Aurora programma van de ESA in samenwerking met het Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos. Het doel van de missie is het in kaart brengen van de biologische omgeving van de planeet Mars. Deze missie zal tevens meer gegevens opleveren voor verdere studies naar leven op andere planeten.

Exomars bestaat uit twee fases. De eerste fase was in begin 2016, toen op 14 maart vanaf  Bajkonoer een onbemand ruimtevaartuig in een baan rond Mars werd gebracht. Aan boord van de Orbiter was ook de landingsmodule Schiaparelli. Schiaparelli zou op 19 oktober 2016 landen op Mars. Doordat de communicatie voor de landing werd verbroken is dit helaas mislukt. De Orbiter zelf begint naar verwachting halverwege maart met het analyseren van de atmosfeer van de planeet.

De tweede fase staat gepland voor 2020. Dan zal er een automatisch onbemande rover naar Mars worden gestuurd.

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak