Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Part-Time Scientists gaat 4G verbinding realiseren op de maan

Het Duitse Part-Time Scientists (PTScientists) hoopt volgend jaar twee rovers op de maan te zetten die voor complete 4G dekking zullen zorgen. Volgens PTScientist zal het hele systeem niet meer wegen dan een pak suiker en veel minder energie gebruiken dan de traditionele manier van communicatie.

Data vanaf de maan in HD

Uiteindelijk zullen alle maanmissies de vruchten plukken van dit 4G-netwerk. Want het stelt wetenschappers in staat om straks live HD-beelden van het oppervlak van de maan te bewonderen. Via de maanrover en een basisstation komen de beelden dan middels een deep space link terecht bij Mission Control in Berlijn.

Part-Time Scientists

In het verleden heeft PTScientist, dat een samenwerkingsverband is tussen de bedrijven Vodafone, Nokia en Audi. Al meegedaan aan de Google Lunar XPrize. De opdracht bij de Google Lunar XPrize was om een eigen maanlander en rover te ontwikkelen en voor eind 2018 te lanceren. Aangekomen op de maan zou de rover minimaal 500 meter moeten rijden. Tevens moet de rover foto’s maken en deze weer naar de aarde terugsturen. PTScientists moest begin 2017 afhaken omdat een tijdige lancering niet mogelijk bleek. Wel maakten ze direct bekend de ambitie te houden om naar de maan te gaan. Inmiddels is de lanceerdatum opnieuw wat opgeschoven, maar in 2019 moet het dus gaan gebeuren.

Meer energie voor wetenschap

Robert Böhme, oprichter en CEO van PTScientists is gedreven om het nieuwe netwerk op te richten. Doordat er straks een snel netwerk beschikbaar is zal er minder energie nodig zijn voor het verzenden van data. Hierdoor is er meer energie beschikbaar is voor de wetenschap.

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak