Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Budget 2019 NASA bekend, grote winnaar WFIRST

Het was een spannende tijd voor de verschillende missieteams van de NASA. Vooral voor het Wide-Field Infrared Survey Telescope (WFIRST) project waarvan het budget compleet geschrapt zou worden. Er zijn nu afspraken gemaakt voor het budget voor het fiscale jaar 2019. Dit jaar start in oktober 2018. De gemaakt afspraken zijn met de handtekening van president Trump bevestigd.

De meeste wetenschappelijke programma’s van de NASA krijgen meer geld toebedeeld. Missies die onderzoeken doen naar planeten, sterrenstelsels en exoplaneten komen er beter van af dan de missies die onderzoek doen naar onze aarde en de zon.

Wide-Field Infrared Survey Telescope (WFIRST)

Als grote winnaar is het WFIRST project uit de bus gekomen. In tegenstelling tot het nieuws dat vorige maand naar buiten is gebracht waar gemeld is dat het budget voor de missie compleet geschrapt zou worden is het budget zelfs verhoogd.

De WFIRST missie is bedoeld om het heelal in infrarood te onderzoeken. Door gebruik te maken van het infrarood spectrum is het mogelijk om verre sterrenstelsels kunnen bestuderen, wiens licht door de uitdijing van het heelal naar het infrarood is verschoven. Door deze onderzoeken wil men meer te weten komen over donkere energie en materie in het heelal. De wetenschappers gaan met deWide-Field Infrared Survey Telescope ook op zoek naar exoplaneten.

Ook de landingsmissie naar de Jupitermaan Europa (Clipper) en de missie naar Mars waarbij robotsondes bodemmonsters moeten ophalen (MSR) krijgen budget om de volgende stappen te maken.

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak