Wetenschap Nieuws

Het laatste nieuws : Wetenschap 

Runder sperma bekeken onder een microscoop

NASA gaat sperma in de ruimte onderzoeken

Weet je nog toen je voor het eerst tijdens biologieles hoorde over voortplanting? De NASA wil het basisprincipe van bevruchting gaan onderzoeken in de ruimte. Hoe verenigen sperma en het het ei zich en welke rol speelt gewichtloosheid bij de bevruchting? Dat zijn vragen waar de NASA antwoord op wil krijgen.

Lees verder »
NASA’s James Webb Space Telescope

Lancering James Webb Space Telescope weer uitgesteld

De NASA heeft de lancering van de James Webb Space Telescope uitgesteld. Door uitgebreide testen die momenteel plaatsvinden is het niet mogelijk om een lancering in het voorjaar van 2019 te laten plaatsvinden. De lancering staat nu gepland in mei 2020. Dit betekent dat de telescoop pas in 2021 operationeel zal zijn.

Lees verder »
Wide-Field Infrared Survey Telescope (WFIRST). NASA's Goddard Space Flight Center

Budget 2019 NASA bekend, grote winnaar WFIRST

Het was een spannende tijd voor de verschillende missieteams van de NASA. Vooral voor het Wide-Field Infrared Survey Telescope (WFIRST) project waarvan het budget compleet geschrapt zou worden. Er zijn nu afspraken gemaakt voor het budget voor het fiscale jaar 2019. Dit jaar start in oktober 2018. De gemaakt afspraken zijn met de handtekening van president Trump bevestigd.

Lees verder »
Volle maan

Computer helpt met in kaart brengen maan kraters

Tot nu toe wordt de maan op een ouderwetse manier in kaart gebracht. Wetenschappers bekijken en vergelijken foto’s. Aan de hand van de omvang van de foto kan de afmeting en exacte locatie van de kraters wordt berekend. Er moeten nog tienduizenden kraters in kaart worden gebracht. Hulp van computers is voor de onderzoekers zeer wenselijk.

Lees verder »
Part-Time Scientists realiseert 4G verbinding op de maan vanaf 2019

Part-Time Scientists gaat 4G verbinding realiseren op de maan

Het Duitse Part-Time Scientists (PTScientists) hoopt volgend jaar twee rovers op de maan te zetten die voor complete 4G dekking zullen zorgen. Volgens PTScientist zal het hele systeem niet meer wegen dan een pak suiker en veel minder energie gebruiken dan de traditionele manier van communicatie.

Lees verder »
Rusland investeert in het Europees-Russische project ExoMars

Rusland investeert 90 miljoen in project ExoMars

De komende jaren zal Rusland ongeveer 90 miljoen euro investeren in het Europees-Russische project ExoMars. Afgelopen maandag is dit gemeld door het Russische persbureau Interfax. Het grootste deel van de investering staat gepland voor 2019 en 2020.

Lees verder »