Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Twee ton wetenschap van ISS weer veilig op Aarde met Dragon van SpaceX

De SpaceX missie CRS-14 is afgelopen weekend succesvol afgerond. De Dragon met ruim 2 ton goederen aan boord is weer veilig terug op aarde. De Dragon is na een vlucht van bijna zes uur vanaf het International Space Station zaterdag rond 21.00 uur geland in de Stille Oceaan.

Op de heenweg 4 april 2018 zat er 2.7 ton aan goederen, waaronder voedsel, voorraden en wetenschappelijk materiaal in de Dragon. Er zijn niet alleen wetenschappelijke projecten naar de Aarde terug gebracht maar ook een defecte robot die normaal de astronauten van het ISS helpt.

Robonaut 2

Robonaut 2 draait al jaren in een baan om de aarde om simpele taken van astronauten over te nemen. Hierdoor hoeven de astronauten minder ruimtewandelingen te maken. Al sinds maanden is de robot defect. Er is geprobeerd om een reparatie uit te voeren maar er lijkt een probleem te zitten in het elektrische circuit. Hierdoor heeft de NASA heeft besloten om de robot terug te halen naar de aarde. Het doel is om Robonaut 2 weer binnen een jaar terug te sturen naar het ISS.

Eerdere nieuwsberichten over SpaceX – Missie CRS-14

3 april 2018 – CRS-14 – Bevoorrading International Space Station door SpaceX

Tweede missie Dragon ruimtevaartuig

Dit was de tweede missie voor de Dragon naar het International Space Station. Hij was tevens onderdeel van missie CRS-8 in augustus 2017 waar hij ook ingezet is om het ISS te bevoorraden en wetenschappelijk materiaal terug naar de Aarde te brengen.

De volgende missie (CRS-15) voor SpaceX staat gepland voor 16 april 2018 waarbij de Transisting Exoplanet Survey Satellite (TESS) in een baan om de aarde zal worden gebracht.

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak