Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

SpaceX stelt bemande ruimtevlucht minimaal een jaar uit

Vorig jaar heeft Elon Musk, eigenaar van SpaceX het ambitieuze plan gedeeld om twee ruimtetoeristen in 2018 om de maan te laten vliegen. Nu een jaar later heeft het ruimtevaart bedrijf deze vlucht uitgesteld.

Ruimtevlucht uitgesteld

Ondanks dat de twee ruimtetoeristen een flinke aanbetaling hebben gedaan heeft SpaceX gemeld dat deze ruimtevlucht uitgesteld wordt tot 2019. Ook deze datum staat niet definitief. Het zou zelfs nog langer kunnen duren. Er is door SpaceX geen reden opgegeven waarom de vlucht is uitgesteld.

Uitstel geen verrassing

Het is geen verrassing dat de ruimtetoeristen later dan dit jaar de ruimtereis gaan maken. De raket die hiervoor gebruikt zal worden is de Falcon Heavy. Deze raket is pas één keer eerder gelanceerd. De Dragon-2 ruimtecapsule is zelfs nog nooit gebruikt om mensen in de ruimte te brengen. Eind dit jaar staat een bemande vlucht op de planning naar het International Space Station maar waarschijnlijk zal deze vlucht ook worden uitgesteld tot begin volgend jaar. Elon Musk zal nooit het risico nemen om ruimtetoeristen te lanceren voordat de Falcon Heavy en de Dragon-2 ruimtecapsule beroepsmatig succesvol zijn ingezet.

Het doel van SpaceX is om geld te verdienen door ruimtereizen aan te bieden. Met dit verdiende geld wil het bedrijf nederzettingen maken op de Maan en op Mars. Hiervoor werken ze nauw samen met de NASA. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie gebruikt de Dragon capsules als pendel vervoer van en naar het International Space Station (ISS). Stel dat SpaceX burgers gaat lanceren en er zou iets misgaan dan zou de NASA de stekker uit de samenwerking kunnen trekken. Dat risico kan Elon Musk nooit nemen want dat zou het einde van SpaceX kunnen betekenen.

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak