Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Ruimtesonde fotografeert Aarde en Maan vanuit de ruimte

Afgelopen 5 mei 2018 zijn samen met de Insight twee cubesats gelanceerd. Dit zijn twee kleine mini ruimtesondes die meereizen naar de planeet Mars. Vanaf een afstand van ruim één miljoen kilometer heeft de ruimtesonde MarCO-B een foto gemaakt van de Aarde en de Maan.

Mini-ruimtesonde MarCO-B

9 mei, vier dagen na zijn vertrek heeft Wall-E zoals de mini-ruimtesonde MarCO-B ook wordt genoemd de foto gemaakt. De ruimtesonde heeft hiervoor de fisheyelens gebruikt. De foto lijkt op de beroemde foto van de Voyager 1 die hij in februari 1990 maakte.

Foto van de Aarde en Maan - afstand 1 miljoen kilometer - foto gemaakt door Mars Cube One (MarCO-B) - Wall-E

Het doel van de foto was het testen van de camera en de vluchtleiding wilde er zeker van zijn dat de hoofdantenne goed was opengevouwen. Deze antenne is nodig om gegevens door te sturen naar de Aarde als de Insight begint aan zijn afdaling naar het oppervlak van Mars.

Met het maken van de foto heeft de Cubesat Wall-E een record behaald. Dit was voor het eerst dat een kleine cubesat een foto heeft gemaakt van de Aarde vanaf deze grote afstand.

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak