Ruimtevaart Nieuws

Het laatste nieuws : Ruimtevaart

SpaceX zet eerder gebruikte Falcon 9-raket met een Dragon-ruimtevaartuig in voor de NASA om het internationale ruimtestation te bevoorraden.

CRS-14 – Bevoorrading International Space Station door SpaceX

SpaceX heeft 2 april rond 21:30 uur vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida met succes een Falcon 9 raket met Dragon ruimtevaartuig gelanceerd. Bijna 2.7 ton aan goederen, waaronder voedsel, voorraden en wetenschappelijk materiaal zal op 4 april aankomen bij het International Space Station (ISS). Het is de 14e bevoorradingsmissie die SpaceX uitvoert (CRS-14).

Lees verder »
tiangong-1 Chinees ruimtestation

Update [30 maart] – Chinees ruimtestation Tiangong 1 stort neer op aarde

UPDATE – De ESA heeft het tijdsvenster aangepast waarin het Chinese ruimtestation Tiangong-1 zal neerstorten op de aarde. Zoals het er nu uitziet zal hij tussen 31 maart in de middag en de avond van 1 april neerstorten op aarde. De exacte plaats waar het ruimtestation de atmosfeer zal binnendringen is nog steeds onbekend. Waarschijnlijk zullen delen neerkomen tussen 43o noorderbreedte en 43o zuiderbreedte. Landen zoals Spanje, Griekenland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Tasmanië en het zuiden van Chili en Argentinië liggen binnen deze regio. De kans dat iemand geraakt wordt door brokstukken is te verwaarlozen omdat de bevolkingsdichtheid laag is.

Lees verder »
tiangong-1 Chinees ruimtestation

Chinees ruimtestation Tiangong 1 stort neer op aarde

Binnenkort, tussen 29 maart en 9 april 2018 zal het Chinese ruimtestation Tiangong-1 neerstorten op de aarde. De exacte plaats waar het ruimtestation de atmosfeer zal binnendringen is nog onbekend. Waarschijnlijk zullen delen neerkomen tussen 43o noorderbreedte en 43o zuiderbreedte. Landen zoals Spanje, Griekenland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Tasmanië en het zuiden van Chili en Argentinië liggen binnen deze regio. De kans dat iemand geraakt wordt door brokstukken is te verwaarlozen omdat de bevolkingsdichtheid laag is.

Lees verder »
SpaceX lanceert Tesla in baan om aarde met Falcon Heavy

SpaceX lanceert Tesla in baan om aarde met Falcon Heavy

Gisteren, 6 februari 2018 heeft het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX geschiedenis geschreven. Dit hebben ze gedaan door vanaf het Kennedy Space Center in Florida met de Falcon Heavy een Tesla Roadster te lanceren. De Falcon Heavy is de meest krachtigste raket die de afgelopen 40 jaar is gelanceerd. Na de succesvolle lancering landde twee van de drie raket trappen weer veilig terug op aarde.

Lees verder »