Ruimtevaart Nieuws

Het laatste nieuws : Ruimtevaart

Nasa - Maanmissie - Resource Prospector

NASA trekt stekker uit maan missie Resource Prospector

Het team van de Resource Prospector van de NASA werkte aan een onbemande missie naar de Maan. Doel van deze missie: een rover laten afreizen naar één van de poolgebieden op de Maan en hier onderzoek verrichten naar de aanwezigheid van grondstoffen. Ondanks dat het Team bijna tien jaar bezig was met de voorbereidingen is de stekker eruit getrokken. Vanaf juni is de missie definitief ten einde.

Lees verder »
Blue Origin-New Shepard raket en capsule

Testvlucht New Shepard raket door Blue Origin succesvol

Gisteren heeft het private ruimtevaartbedrijf Blue Origin zijn achtste testvlucht succesvol uitgevoerd. De door Blue Origin ontwikkelde New Shepard raket met bijbehorende ruimtecapsule zijn kortstondig in de ruimte geweest. Na de lancering lande de capsule veilig op de grond met behulp van 3 parachutes. In tegenstelling tot de meeste andere raketten maakte de BE-3 raket ook een zachte landing op de Aarde. Hierdoor kunnen de capsule en de raket opnieuw gebruikt worden.

Lees verder »
Bodem van de planeet mars. Foto genomen door de Mars rover Curiosity van de NASA

NASA en ESA willen bodemmonsters van Mars ophalen

De NASA en de ESA hebben een intentieverklaring ondertekend waarin ze de mogelijkheden bekijken om samen bodemmonsters op te halen van de planeet Mars. Zelfs als de ruimteagentschappen van de Verenigde staten en Europa samenwerken zijn er drie afzonderlijke missies nodig om te kunnen slagen.

Lees verder »
NASA-TESS-Transiting Exoplanet Survey Satellite_2018

TESS gelanceerd door SpaceX

Afgelopen nacht om 0:51 uur Nederlandse tijd is de Falcon 9-raket van SpaceX gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida. Aan boord de Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS). Doel van de TESS is het zoeken naar exoplaneten.

Lees verder »
SpaceX zet eerder gebruikte Falcon 9-raket met een Dragon-ruimtevaartuig in voor de NASA om het internationale ruimtestation te bevoorraden.

SpaceX stelt lancering TESS uit

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft de lancering van de Falcon 9 raket met aan boord de ruimtetelescoop Tess uitgesteld. De lancering zou afgelopen nacht plaatsvinden, maar is uitgesteld doordat er extra testen moeten plaatsvinden met het navigatiesysteem van de Falcon 9.

Lees verder »