Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Nieuwe animatie wolkendek Jupiter gemaakt door Juno

Ter gelegenheid van professionele en amateur astronomen in londen zijn er nieuwe beelden van Jupiter gepresenteerd. Het thema van de bijeenkomst is “New Views of Jupiter”. De beelden zijn afgelopen april gemaakt door de ruimtesonde Juno.

Bij de verwerking van de opnamen hebben amateur astronomen samen gewerkt met een team van professionele astronomen. Mede hierdoor is het mogelijk dat de beelden snel verwerkt konden worden. Tevens zien zij de veranderingen in de atmosfeer hierdoor veel eerder. Hierdoor kan het New Frontiers onderzoeksteam van de NASA de Jupiter missie van Juno vervolgens aanpassen.

Het doel van de missie van Juno bij Jupiter

De Juno ruimtesonde maakt deel uit van het New Frontiers programma van de NASA. Het doel is om meer inzicht te krijgen van de oorsprong en evolutie van Jupiter. De missie wordt geleid door het Marshall Space Flight Center in Huntsville.

In augustus 2011 is de ruimtesonde gelanceerd. na 5 jaar kwam hij vervolgens in juli 2016 bij grootste planeet van ons zonnestelsel aan. Nadat Juno bij Jupiter was aangekomen is gestart met het analyseren van de atmosfeer, de bewegingen van de wolken in kaart brengen en het meten van temperatuur op verschillende locaties en diepte van het wolkendek.

Jupiter Juno 1 april 2018

Onderstaande animatie van het wolkendek van Jupiter is 1 april genomen door de ruimtesonde van de NASA. Het was de twaalfde keer dat hij langs de planeet scheerde op maar een afstand van 12.326 kilometer verwijderd van het wolkendek. Het gebied dat gefotografeerd is bevat een deel van het noordelijk halfrond op 50.2 graden noorderbreedte.

 

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak