Alles over het Heelal

Astronomie, Ruimtevaart en Wetenschap voor iedereen

Bestaat het multiversum van Stephen Hawking?

Zelfs op zijn sterfbed kon Stephen Hawking het niet laten om een onderzoeksverslag af te ronden. Het laatste onderzoek, waar hij samen met de Belg Thomas Hertog aan werkte werd dan ook op zijn sterfbed gelegd. In dit onderzoek legt Stephen Hawking een methode uit waarmee het bestaan van andere universums aangetoond zou kunnen worden. Een zogeheten multiversum.

Multiversum

Het werk met de titel ′A_Smooth_Exit_from_Eternal_Inflation’ zou wel eens Stephen Hawkings meest belangrijke werk kunnen zijn. Volgens de wetenschap is het namelijk mogelijk dat er sprake is van een soort multiversum. Aan de hand van een detector die vastgemaakt wordt aan het ruimtesonde kunnen andere universa gedetecteerd worden, zo schreef Hawking.

Nobelprijs

Hertog beweert dat dit onderzoek de inzichten in het wetenschappelijk werk van dien aard dat ze Hawking wel eens een Nobelprijs hadden kunnen opleveren, mocht hij nu nog geleefd hebben. Hawking werd tijdens zijn leven meermaals genomineerd voor een Nobelprijs, maar won er helaas nooit een.

Er is ook minder prettig nieuws als de werk van Hawking en Hertog juist blijkt te zijn. Als de theorie van kosmische inflatie namelijk klopt dan wil dat ook zeggen dat het universum waarin wij ons bevinden op een dag zal oplossen in een soort van zwart gat. Alle knallen die nieuwe universums doen ontstaan verliezen namelijk ook op een bepaald moment hun energie waardoor ze ophouden met bestaan.

 

Deel dit nieuwsbericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+

Geef een reactie

Alles over het Heelal

Alles over het heelal is een educatieve website waar informatie te vinden is over astronomie, ruimtevaart en wetenschap. Er wordt regelmatig nieuws geplaatst, er is achtergrond informatie te vinden in artikelen en in het woordenboek. Bezoekers kunnen met elkaar in contact komen in de reacties onder de artikelen. Achter Alles over het Heelal zitten geen financiële belangen.

Volg ons op social media

© Copyright 2019 – Alles over het Heelal – Marcel Zwaak