Astronomie Nieuws

Het laatste nieuws : Astronomie

De zevende planeet vanaf de zon in ons zonnestelsel - buiten planeet - Uranus

Uranus stinkt naar rotte eieren

Een internationaal team van wetenschappers heeft onderzoek verricht naar de samenstelling van de wolken in de bovenste laag van de planeet Uranus. Jarenlang was het vermoeden dat deze bestonden uit ammoniak. Nu is aangetoond dat de wolken in de atmosfeer niet bestaan uit ammoniak, maar juist grotendeels uit waterstofsulfide bestaan.

Lees verder »
Hubble Space Telescope fotografeert Lagunenevel

Jarige Hubble fotografeert Lagunenevel

Aankomende week wordt de Hubble Space Telescoop 28 jaar. De lancering vond plaats op 24 april 1990. Ter ere van de verjaardag van de ruimtetelescoop hebben NASA en ESA een prachtige foto vrijgegeven van een klein stukje van de Lagunenevel.

Lees verder »
NASA - Ruimte telescoop Asteria

Mini satelliet ASTERIA zoekt exo planeten

De Asteria ruimtetelescoop onderdeel van het Phaeton programma van de NASA is vorig jaar november door astronauten van het International Space Station in een lage baan om de aarde gebracht. Het doel van de Asteria is laten zien dat een goedkope Cubesat satelliet in staat is om planeten te ontdekken bij andere sterren, de zo genoemde exo planeten.

Lees verder »
Saturnus maan Dione - Foto gemaakt door Cassini

Cassini fotografeert Saturnus maan Dione

De ruimtesonde Cassini maakte ruim een half jaar geleden zijn laatste duikvlucht in de atmosfeer van Saturnus. Zelfs nu worden er door de ESA en NASA nog prachtige foto’s gevonden in het enorme fotoarchief. Op de foto staan de ringen van de planeet en een zeer gedetailleerde foto van de maan Dione.

Lees verder »
NASA - Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) ruimtetelescoop, op zoek naar exoplaneten

NASA – Op zoek naar exoplaneten met TESS

Als alles volgens planning verloopt dan zal de NASA over een week de Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) lanceren. De lancering zal plaatsvinden in de vroege ochtend van 16 april 2018 vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida. De ruimtetelescoop waarmee astronomen op zoek gaan naar exoplaneten zal in de ruimte gebracht worden door SpaceX.

Lees verder »
Insight Lander - NASA

Insight…de nieuwe missie naar Mars

Tussen 5 en 8 mei 2018 zal de volgende lander naar Mars gelanceerd worden. Insight, zoals de lander is genoemd is in tegenstelling tot de missies van Opportunity, Spirit en Curiosity een stationaire missie waarbij het doel is om meer gegevens van de planeet te verzamelen.

Lees verder »